Культура

Підбірка книг для осені

Осінь для багатьох завжди була особливою порою. Вона уособлює все прекрасне, що тільки у нас є. І насправді, це не лише початок навчального року, бабине літо, пора врожаю; це не тільки сезон парасольок і відліт птахів, а ще й час для книг!

Чомусь саме восени завжди хочеться загорнутись у щось тепле та зручне, заварити запашного чаю та взяти до рук цікаву книгу. Хіба ви не помітили, що шелест сторінок книг нагадує шурхіт опалого листя?

У підбірці – книги, які по-справжньому передадуть осінній настрій та зігріють вас у дощовий вечір.

Джоджо Мойес «До зустрічі з тобою»

content_full-1Полюбляєш слізливі історії, які здатні торкнутись твоєї душі? Ця книга може стати твоїм вірним другом в холодні осінні вечори. Зворушлива та іронічна історія з добрим гумором і жорстокою правдою життя, не зважаючи на трохи банальний сюжет, приводить до глибоких роздумів та висновків. Книга змінює світогляд, вона змінює ставлення людей до оточуючих, показує, як ми можемо навчати інших й захоплювати один одного своїми знаннями, вміннями та ділитись мріями. При цьому вона зовсім не депресивна і не гнітюча, веселих моментів там доволі багато. У цьому вся її неординарність та краса – ти читаєш, спочатку смієшся, а через абзац втираєш рукавом сльози. Почуття змішуються, і вже не розрізняєш, де радість, а де смуток.

Стівен Чбоскі «Добре бути тихонею»

content_full-1Зворушливий роман про дорослішання, в якому Чарлі розповідає про своє життя, переживання та випробування, з якими він стикається. Хлопчик переніс у дитинстві психологічну травму, яка позначилась на його подальшому житті. Роман написаний доволі цікаво у вигляді листів головного героя до незнайомця, з яких ми дізнаємось про почуття та перешкоди, які з’являються на дорозі головного героя. У книзі чималу роль відіграє література та музика, яку читає і слухає головний герой. Ці твори справді неймовірні. Маєш сумніви? Читай!

Анна Гавальда, «Просто разом»content_full-1

Якщо ви ще досі не прочитали цього захоплюючого роману, то час це зробити саме зараз. Прониклива історія про самотність, любов, заборонені емоції та теплоту, яка несподівано наступає після того, як починаєш дозволяти собі все перераховане. Книга змусить вас плакати і сміятися, навчить вас прекрасному – навчить кохати. Роман, цілком заслужено підкорив мільйони читачів по всьому світу.

fullsize-1Дзвінка Матіяш «Реквієм для листопаду»

Книга змушує задуматись про те, що відбувається навколо нас. Те, чому не надаємо великого сенсу. Вона про те, що ми ігноруємо ті речі та людей, які заслуговують на увагу. Твір особливий, емоційний, душевний і теплий, його можна читати будь-де, та найкраще в спокійно-меланхолічному настрої, коли поруч нікого нема і можна абстрагуватись від усього світу.

Наталка та Олександр Шевченки «Кривава осінь в місті Лева»fullsize-1

А як щодо детективу в осінній вечір? В цій книзі осінь має червоні барви. Це моторошна, проте дуже цікава історія. Загадкові вулички стародавнього Львова, жорстокі вбивства, численні розслідування, елементи жаху, усім цим роман пронизаний від початку й до самого закінчення. Це історія, яка збурює кров та підриває фантазію, це твір, який змушує тебе думати на крок вперед та знаходити розв’язки.

Джерело: UA Модна

Ще статті по темі

Back to top button