Культура

Письменниця Оксана Щирба презентувала чернігівцям свою книжку (Фото)

У п’ятницю, 19 березня, в чернігівській міській бібліотеці відбулася презентація нової книжки письменниці Оксани Щирби. «Падаючи вгору» – так називається нова книжка сучасної української письменниці, вона написана для тих людей, які борються із перешкодами до реалізації своєї мрії і мають бажання віднайти самого себе та не втратити основні цінності життя – любов до ближнього та спілкування із рідними. За словами письменниці, у повісті йдеться про непростий шлях професійного та особистого становлення в умовах сучасного світу. В книжці можна знайти відповідь на такі гострі питання, як здобути рівновагу між кар’єрою, особистим життям і творчою самореалізацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Душа на папері: письменниця з Коропа розповіла про твори, які «живуть» у її свідомості (Фото)

«Літературна творчість для мене є дуже важливою складовою мого життя. Також безмежно люблю подорожувати, а у спілкуванні з людьми наповнююся позитивною енергією. Тому вирішили поєднати ці чинники та провести навесні тур обласними центрами країни й отримали на це підтримку міських рад. Першим містом вибрали Чернігів. Провівши зустріч із читачами в бібліотеці, зрозуміла: Чернігів має бути культурною столицею України», – зауважила Оксана Щирба.

Книжку презентувала авторка у бібліотеці імені М. Коцюбинського. Творчу зустріч із письменницею підтримало управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради та особисто його керівник Андрій Дериземля. Він каже, що ті питання, які порушуються в книжці, особливо актуальні й гострі. «Я сподіваюсь, що, окрім людей, які прийшли на цю зустріч і взяли для себе щось нове, цікаве, велике коло людей у Чернігові завдяки ЗМІ дізнається про таких сучасних талановитих письменниць, які дійсно переймаються проблематикою України. І дуже хочеться вірити, що насамперед держава робитиме все залежне, щоб менше людей шукали кращої долі за кордоном», – сказав Андрій Дериземля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома письменниця Олена Печорна привідкрила завісу нової книги та планів на літо

Книжка актуальна ще й тому, що написана в період пандемії. А вона негативно позначилася на великій кількості людей, які втратили роботу й опинилися в пошуку власної самореалізації. Видавати книжки сьогодні особливо складно, а завдяки таким заходам є можливість популяризувати творчість і сучасну українську літературу загалом.

«Вдячна читацька аудиторія і гостинне місто – найкращий подарунок для мене як авторки. Чудова атмосфера під час заходу в Чернігові та багато цікавих, глибоких запитань від читачів підбадьорили мене, і час, проведений у живому спілкуванні, дуже швидко промайнув, але залишиться цей чудовий творчий вечір у моїх спогадах. Я – щаслива. Безмежна вдячність за організацію та підтримку відомому українському біатлоністу, чемпіону світу та призеру міжнародних турнірів, начальникові управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрію Дериземлі та директорці міської бібліотеки Людмилі Зіневич», – сказала письменниця Оксана Щирба.

Книжка побачила світ місяць тому. Зважаючи на карантинні обмеження, вперше презентувалася в столиці України в онлайн-форматі. У Чернігові Оксана мала можливість поспілкуватися з аудиторією напередодні  Всесвітнього дня поезії. І це її тішить, адже для письменника живе спілкування з людьми – найкращий подарунок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button