Суспільство

Відома письменниця Олена Печорна привідкрила завісу нової книги та планів на літо

Відома українська письменниця, авторка літературних бестселерів «Грішниця», «Кола на воді» і «Фортеця для серця» Олена Печорна нещодавно завершила роботу над своєю новою книгою «Химерниця». Більше того, вже й презентація цього твору відбулася.

«Із приводу «Химерниці» жартую, що так, як вона до мене прийшла, як писалася, так само химерно відбуваються відгуки: від повного захвату – до гострих-прегострих реакцій.  Я це пояснюю тим, що твір має кілька рівнів прочитання, і кожна людина вичитує своє. Якщо читач духовно ще розвивається, то не завжди сприймає всю глибину. Якщо поверхово прочитати, то й сприйняття відповідне буде. Але є глибокі відгуки і враження, тож розумію, що таких людей на білому світі багато, і все-таки і це таке співчуття, і розголос, і взагалі ця тематика, на жаль, актуальна. Але хочеться, щоб жінки в такі складні ситуації не потрапляли. Чекаю звіту від видавництва, яким накладом книга розійшлася», – сказала письменниця журналісту ЧЕline.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Печорна завершила роботу над своєю новою книгою

Олена Печорна також розповіла, чим займається зараз, і поділилася творчими планами.

«Життя триває, було дистанційне навчання вдома, бо маю двох учнів. Доводилося складно, але той період подолали. Все нормально, всі живі, здорові, щасливі. Зараз починаємо смакувати літо. Воно так якось зненацька наскочило», – зазначила авторка.

Попри наміри насолоджуватися життям, Олена Печорна має й творчі плани на літо.

«Хочеться виділити час для творчості. Але що з цього вийде, побачимо. Намагаюся себе дисциплінувати: хоча б годинки дві на добу виділити для роботи. Бо буває, що зовсім-зовсім пізно повертаюся до своєї історії, над якою зараз працюю.

Нині в мене вперше такий досвід цікавий. Що з цього вийде, не знаю. Це має бути художній текст на основі реальної історії – доля реальної жінки, досить непроста, але дуже глибока. І цією історією мені хочеться розповісти більше про жінку як таку. Про жіночу сутність, про те, як примудряємося бути щасливими, навіть якщо здається, що обставини для цього не найкращі.

Трішки в часі повернення буде до часів Другої світової війни. Але відчуваю, що історичний фактаж, деталі можу не витягнути, тому вирішила, що треба буде десь паралельно вести історію жінки наших часів зі схожою долею. Тобто жінки шукають відповіді на питання – така книга буде», – пояснила Олена Печорна.

За її словами, книга буде жіночою і водночас філософською. Про те, як жінкам жити, бути щасливими та приймати життя таким, як воно є.

Для поціновувачів творчості Олени Печорної також є ще одна приємна новина. Невдовзі планується перевидання її книги «Фортеця для серця». А ось перевидання твору «Кола на воді» наразі відкладається, бо авторка вважає, що твір треба доопрацювати, однак нині на це не має відповідного настрою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button