Культура

«Подорож у країну Мрій…» Прем’єра – у подарунок дітям Чернігова

Хоч і вважається, що коли гримають гармати, музи мають мовчати, проте жорстока війна, яка з лютого цього року точиться на український землі, протирічить усім людським законам і спростовує усі раніше відомі аксіоми. На боротьбу з лютим ворогом поруч зі Збройними Силами України постають українські міста-герої, бійці загонів територіальної оборони та активісти волонтерського руху, медики і ціла армія донорів, інтернет-медійники і журналісті, спортсмени міжнародного класу і майстри мистецтв. Кожен українець на своєму місці – де б не опинився в ці буремні часи – намагається своїми талантами і уміннями, своїми силами і досвідом прислужитися рідному народові, бути корисним у нашій спільній справі наближення переможного закінчення цієї кривавої війни. От і шевченківці – й ті, що знаходилися під час блокади у місті, й ті, що повернулися до Чернігова після вигнання «рашистських» окупантів за межі Чернігівщини, прагнучи зробити свій посильний внесок у відновлення культурного життя регіону, вирішили створити яскравий подарунок наймолодшим його жителям і підготували до Міжнародного дня захисту дітей низку прем’єрних показів казкової вистави «Подорож до країни Мрій, або Велосипед з червоними колесами».

Постановку цієї дивовижної дитячої вистави за твором австралійської письменниці Рут Парк здійснила молода режисерка театру Анастасія Кузик у творчій співпраці з художником Катериною Чернявською, майстром з пластичного вирішення Євгеном Бондарем, майстрами з освітлення і озвучення Віктором Кравченком і Романом Зайцем, помічником режисера Ганною Сорокою. У виставі задіяні актори театру: Олександр МанастирськийПавло ДубовийНаталія РибенокСергій ПунтусМикола ЛемешкоАнастасія СальніковаОлексій Трішкін.

Прем’єра цієї веселої пригодницької історії з успіхом пройшла саме у Міжнародний день захисту дітей при аншлаговому заповненні глядацької зали. Замість квитків перепусткою на виставу стали дитячі малюнки, які маленькі глядачі підготували заздалегідь та хотіли б передати у подарунок захисникам України. А подякою акторам і постановникам вистави були дружні оплески, усміхнені обличчя і сяючі очі дітлахів, з якими вони виходили з театру.

Протягом червня на прем’єрні покази цього яскравого дитячого спектаклю будуть запрошені юні чернігівці – щоразу від 30 до 80 дітей різного віку та різних категорій: діти з малозабезпечених і багатодітних родин, сімей військовослужбовців і учасників АТО, діти, які знаходяться під опікою волонтерів, вихованці музичних шкіл та інші.

Шевченківці і надали працюватимуть над втіленням у театрі різноманітних мистецьких проєктів, аби розрадити містянам нелегкі будні воєнного часу та надати підтримку у зміцненні сили духу, стійкості і єднанні заради перемоги українського народу у боротьбі за свою свободу і незалежність Української держави.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної  частини театру

Ще статті по темі

Back to top button