Культура

Погляд на красу рідного краю очима відомого фотохудожника(Фото)

У вівторок, 23 травня, в Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулось відкриття виставки світлин «І шепочуть ніжно квіти пелюстками…» відомого чернігівського фотографа, члена Асоціації спортивних журналістів України, секретаря Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Віктора Кошмала.

Народився фотохудожник у Бахмачі. Вищу освіту здобув в ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка. Фотографуванням захопився ще в дитинстві, коли хрещений батько на 12-річчя подарував йому фотоапарат.

Талановитого фотомайстра знають не лише в Чернігові, а й в Україні та за її межами. Він учасник і переможець всеукраїнських і міжнародних фотоконкурсів, неодноразовий призер конкурсів Національного Олімпійського комітету. Зокрема, в 2016 році зайняв 2 місце серед професіоналів.

Тематика творчості митця найрізноманітніша: кожна світлина має свій неповторний настрій. Об’єктив фотохудожника вміє оживляти тихі вулички старовинного міста, дає можливість почути церковні дзвони храмів, дарує пахощі квітів. Більшість образів виконано з посмішкою, почуттям симпатії та добра. Але особливо приваблива для фотохудожника тема рідної Чернігівщини, людей, котрі тут живуть, та краса, яка їх оточує.

Віктор Кошмал з когорти тих людей, котрим доля подарувала можливість зупиняти неоціненні миттєвості життя та дарувати цю красу людям.

На фотовиставці «І шепочуть ніжно квіти пелюстками…» представлено 17 світлин звичайних польових квітів, первоцвітів.

Віктор Кошмал присвятив виставку своїй коханій дружині Зої, з якою в шлюбі вже понад сорок років. «Фотоапарат завжди зі мною, – зізнається фотохудожник, – і просто неможливо пройти повз красу, яка поруч з нами. Запах лугової трави і квітів рано вранці окриляє тебе, наповнює енергією та натхненням.»

Фоторепортаж Юрія Хромушина та Світлани Головко

Ще статті по темі

Back to top button