Культура

Прилуки готуються до Дня Незалежності: заходи

Уже за місяць уся Україна відзначатиме два найважливіших державних свята – День Прапора та День Незалежності України. У Прилуках також розпочалася підготовка.

15 липня відбулося перше засідання організаційного комітету, у ході якого й з’ясовувалися всі тонкощі відзначення в місті даних свят. Традиційно низка тематичних заходів буде проводитися наприкінці серпня – на початку вересня. Але основні все ж очікуються саме на 23-24 серпня.

23 серпня в день відзначення Державного прапора основні святкові події розгортатимуться на майданчику біля пам’ятника Т.Г. Шевченку, де відбудеться урочисте вручення паспортів юним прилучанам. На майданчику біля міської ради відбудеться підняття Державного Прапора, прапора міста Прилуки та, відповідно до рішення сесії міськради, червоно-чорного прапора українських повстанців.

Крім того, на цей день заплановано покладання квітів до всіх пам’ятників і пам’ятних знаків тим українцям, які поклали свої життя за незалежність України, за її волю, свободу в різні періоди історії нашої держави.

У центральній частині міста планується організувати виставку прапорів із зони проведення воєнних дій на Сході України, які зберігаються в спеціально створеному музеї школи №10. Як показує практика, дана виставка користується неабиякою популярністю серед прилучан. Як зазначила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко, оскільки це свято Державного Прапора, тому й з’явилася така ідея розмістити в Алеї Любові Забашти подібні експонати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притула, «Антитіла» і Соловій: Батурин запрошує на свято

Не менш насиченим буде й наступний день у Прилуках, коли вся країна відзначатиме 28-у річницю незалежності. Святкування в центральній частині міста розпочнуться після 16-ї години. У парковій зоні проходитимуть спортивні змагання, які вже полюбилися місцевим мешканцям – це шашки, шахи, ймовірно змагання з армреслінгу. Традиційно частину площі планується відвести для «Містечка дитячих мрій». На Алеї Любові Забашти 24 серпня діятиме книжкова виставка та виставка робіт вихованців і викладачів місцевих шкіл естетичного спрямування (школи мистецтв, ЦТДЮ, ЦНТТМ).

Та й як же без святкового концерту? На Центральній площі Прилук у рамках відзначення 28-ї річниці Незалежності України виступлять прекрасні творчі колективи, а неподалік працюватимуть пункти громадського харчування. А от чи відбудеться традиційна Хода єдності, яка зазвичай розпочиналася від пам’ятника Володимиру Мономаху і фінішувала на Театральній площі, дізнаємося трохи пізніше, адже саме на цей період у місті запланований капітальний ремонт вулиці Київської.

Джерело: priluki.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button