Культура

У Прилуках стартував Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Мрій-Дім»

Театралізованою ходою вулицями Прилук і виставою обласного академічного музично-драматичного театру імені Шевченка «Ніч перед Різдвом» у місті над Удаєм стартував 5-й Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Мрій-Дім».фото

За словами директора фестивалю Артема Аніщенка, цього року він проходить під гаслом «Наживо» і має чимало особливостей.
«Ми вперше за 5 років робимо акцент на нашій громадянській і суспільній свідомості, розраховуємо на культурного вихованого глядача, ми повністю відмовились цього року від централізованого фінансування. Власне, спонсорами виступають самі прилучани й організації, профспілкові комітети яких викупили квитки на вистави. І це, на мою думку, є однією із найбільших перемог цьогорічного фестивалю. Також уперше за 5 років ми робимо програму найбільш відкритою до глядача: в нас кожного вечора  відбуваються вистави для прилучан різножанрові, різнотематичні», – зазначає Аніщенко.

Програма фестивалю і справді насичена: на сцені міського будинку культури, зокрема, пройдуть вистави Полтавського театру сучасного діалогу, Львівського академічного театру імені Лесі Українки, відбудеться творча майстерня народного артиста України Давида Бабаєва.

виступиЦього року організатори створили також дитячу програму, тож щоранку на фестивальній сцені проходять дитячі вистави, відбуваються покази дитячих циркових студій, Центру творчості дітей та юнацтва. Після вистав юні артисти беруть участь у дитячих акторських майстер-класах.

Цікавинкою ж цьогорічного фестивалю директор також вважає його закриття, що начебто перекине місток до грандіозної події, яка пройде в Прилуках восени.

«За ініціативи Фонду Віктора Кі (нашого відомого земляка, артиста Цирку Дю Солей) у Прилуках відбудуться два великі шоу, під час яких відомий жонглер уперше за 18 років виступить сам в Україні. Ці шоу матимуть благодійний характер: збиратимуться кошти для встановлення пам’ятника вчителю Віктора Кі – Володимиру Петровичу Грузіну, який 30 років тому відкрив у Прилуках циркову студію «Удай», – анонсує Артем Аніщенко.виступи фесту

Відтак, протягом останнього фестивального дня 10 червня на сцені будинку культури за підтримки Фонду Віктора Кі виступлять артисти цирку «Кобзів». До них приєднаються й учасники фесту.

«Виступ циркових артистів такої величини для нашого міста – це справді непересічна подія, нині ж Прилуки в очікуванні нових вистав. Фестиваль «Мрій-Дім» вирує!», – переконаний Артем Аніщенко.

Фестиваль

Ще статті по темі

Back to top button