Культура

Кіно просто неба продовжують крутити в Прилуках

Ми вже розповідали, що у 2021 році в Прилуках стартувала цікава й корисна ініціатива, завдяки якій прилучани в умовах карантину могли реалізовувати свої культурні потреби.

«Карантин поставив нас у такі рамки, що треба було працювати на подвір’ї, уникаючи близьких контактів між людьми.

Нам завжди хотілося спонукати наших містян і відвідувачів більше та глибше пізнавати нашу правдиву історію й культуру. Тому ми й започаткували літні кіносеанси в історичній частині міста – на східцях храму Пресвятої Богородиці, де можна було встановити величезний екран. Ми домовилися з настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці, і нам дозволили демонструвати фільми», – розповідає Тетяна Зоць, директорка Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плов для поранених захисників: волонтери просять підтримати ініціативу (Фото)

У 2021-му кінопокази стартували в червні – до Дня Конституції, у вечірній час. Заходи завжди починали з цікавої інформації, що обов’язково локально стосувалася історії нашого регіону або міста Прилуки. І далі вже переходили до перегляду фільмів.

Поступово захід став цікавим й очікуваним для гостей і місцевих жителів.

«Цьогоріч ми не відступили від своєї традиції. Але повернулися до музейного майданчика, аби не створювати клопотів для храму Різдва Пресвятої Богородиці. Вирішили, що у нас є гарний музейний майданчик, технічне забезпечення. Отак усе відбуватиметься на музейній території», – пояснила Тетяна Зоць.

Щодо тематики кіносеансів, то на озброєння взяли цикл відеосюжетів Акіма Галімова «Скарби нації. Україна. Повернення своєї історії». Це відео дуже легко сприймається глядачем.

Уже показували фільми про велич історії й про видатних постатей – Володимира Великого, Короля Данила, Симона Петлюру, Степана Бандеру й інших. І поки надворі тепло – кіносеанси триватимуть.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button