Культура

«Різдво» «Сіверських клейнодів» (Фото)

Містична. Фантастична – в усіх сенсах. І при цьому глибинно українська. Це – програма «Різдво» Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», представлена на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 24 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сіверські клейноди» – лауреати «Віртуозів фолку»

Вже вдруге в Україні свято Різдва Христового офіційно відзначають не тільки за юліанським, а й за григоріанським календарем — 25 грудня. В канун свята, 24 грудня, ансамбль «Сіверські клейноди» (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк) запропонував глядачам провести Святвечір разом, презентувавши на сцені філармонійного центру цю різдвяну програму.

«Різдво» — це програма, в якій артисти колективу разом з вихованцями Дитячої мистецької студії «Сіверських клейнодів» відобразили святкові традиції і звичаї  України. Віншування, пісні і танці українського народу не просто різноманітні — вони різнобарвні, колоритні. І, водночас, внутрішньо споріднені. Ансамбль «Сіверські клейноди» представив глядачам у різдвяній програмі справжні зразки національного вокально-хореографічного і інструментального мистецтва. Але представив, пропустивши через сучасне світосприйняття, додавши традиційним речам сучасної ритміки і пластики.

Переважну більшість композицій, які увійшли до програми «Різдво», глядачі побачили і почули вперше. Прем’єра стала великим успіхом «Сіверських клейнодів»: по завершенню програми переповнена зала аплодувала артистам стоячи.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button