Культура

У Чернігові презентували унікальну документальну стрічку «Вдовині села Чернігівщини»

«Вдовині села Чернігівщини» – п’ятдесятихвилинний документальний фільм, створений на основі життєвих історій мешканок Чернігівського району. Сьогодні, 21 лютого, стрічку презентували громаді у Чернігівському обласному молодіжному центрі.

Документальний фільм присвячений жінкам літнього віку і побудований на поглиблених біографічних інтерв’ю мешканок сіл Шестовиця, Жеведь та Жидачі. Це спогади про їхнє дитинство та юність, про те, як важко вони пропрацювали в колгоспах, на фермах, а тепер залишилися самотні у депресивних селах, звідки молодше покоління виїхало чи виїжджає у пошуках роботи. Ці правдиві історії і склали основу стрічки.

Ініціатором створення фільму виступила Національна Рада жінок України, Фундація «Добра Воля» (м. Краків, Республіка Польща) та ГО «Жіноча Громада Чернігівщини».

Довідково. Національна Рада жінок України вже 20 років впроваджує сімейну медицину і підтримує процес її реформування. У 2019 році за сприяння Ради на Чернігівщині реалізований пілотний проєкт «Prevention for the health of rural women in Ukraine. Pilot project» («Профілактика здоров’я сільських жінок в Україні»). Він спрямований на поліпшення здоров’я жінок, які проживають у сільській місцевості, та їхніх сімей. На сьогодні волонтерським рухом вже охоплено 10 сіл області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button