Культура

Щосуботи малечу з батьками запрошують на цікаву програму корюківські музейники

Корюківський історичний музей давно практикує роботу з дітьми шкільного віку. Особливо насичені заходами канікули. А тепер тут розробили програму і для малечі віком 4–6 років з батьками. Чим зацікавлюватиме заклад таку щебетливу аудиторію? — поцікавились Сусіди.Сіtу.

Після нещодавнього тренінгу у Мистецькому Арсеналі практиками роботи з малечею в музеях США і Польщі надихнулася Катерина Онищук, молодший науковий співробітник корюківського музею. Про закордонний досвід тоді розповідала Софія Рябчук — експерт у сфері культурного розвитку дитини та музейної освіти для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей на Чернігівщині збирає новорічні прикраси різних періодів

Після заходу Катерина Онищук з колегами вирішили реалізувати деякі задуми в Корюківці.

«У музеях завжди були раді дитячій аудиторії, але що їм запропонувати, щоб зацікавити, достеменно не знав ніхто. Наразі ми розробили невеличку програму, яку проводитимемо щосуботи для діток віком 4–6 років з батьками, — каже Катерина. — Розрахована вона на групу до 10 осіб і триватиме пів години. Кожного разу протягом цього часу ми будемо розглядати і обговорювати один музейний експонат. Наприклад, рушник, глечик та інше. Інколи малюватимемо його чи виготовлятимемо тематичну поробку».

Основний задум корюківських музейчиків — зацікавити дитину музеєм, захопливими зустрічами, історіями і дивовижними предметами, які там «живуть».

Для дітей краще, якщо це місце вони пізнаватимуть разом з батьками. Тоді музей з чогось незнайомого досі стане для них відкритим культурним простором, де можна цікаво і пізнавально провести час разом з мамою і татом чи бабусею і дідусем.

Чи вдасться втілити ідею у реальність — Катерина Онищук наразі не готова відповісти. Каже, уже була спроба залучити дітей з батьками до спільних майстер-класів. Але вона результатів не мала. Бо батьки чомусь всіляко воліють відмежуватися від цього процесу, залишивши дитину на декілька годин у музеї, адже у самих «є інші справи».

Утім, робота і домашні клопоти будуть завжди, а діти — виростають швидко. Тож не варто втрачати жодної можливості насолодитися спільним дозвіллям зі своїми доньками і синами!

Корюківський історичний музей чекає діток з батьками щосуботи об 11.00. Ціна квитка — 10 гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button