Культура

“Сіверські клейноди” до Дня Державного прапора представили програму “Барви України”

За роки війни синьо-жовтий прапор став чимось значно більшим, ніж одним з геральдичних символів української державності. Для всього світу він став символом незламності, честі, вірності, мужності, сили.

23 серпня 2024 року Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” представив на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру проєкт “Барви України”, присвячений Дню Державного прапора. Програма композиціювала мистецькі послання, закладені в ідеї відзначення Дня Державного прапора дня, коли вшановується, в тому числі, багатовікова історія українського державотворення.

“З цим символом український народ виборов свою Незалежність 33 роки тому. З цим символом ми вийшли на захист своїх прав та свобод під час Революції Гідності, з цим стягом сьогодні наші захисники боронять Незалежність, наше майбутнє від московської орди. Але іноді ціна нашої волі висока. І ціна ця – людське життя”, — зазначив, відкриваючи концерт, художній керівник та головний диригент ансамблю Андрій Лоєвець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вклоняємося подвигу Героїв: у Чернігові вшанували пам’ять загиблих захисників

У програму увійшли твори, що відображають не тільки вокальні, інструментальні, хореографічні традиції вітчизняного мистецтва, а й демонструють його розмаїтість. Це й нові твори, і оновлені оригінальні авторські постановки і обробки: “Гей, Січ!”, “Скрипливії ворітечка”, “Чобітки”, “Понад морем”, “Коломийки з Габури”, “Чорноморець”…

Гостем дійства став чернігівський театр народного танцю “Слов’яни”, а також юна чернігівська поетка Анастасія Очеретько.

Програма “Барви України” — програма про вільних людей і для вільних людей. Символом волі яких є Державний прапор України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button