Культура

«Сіверські клейноди» в Ніжині зібрали аншлаг

6 грудня 2018 року — в День Збройних сил України — артисти Академічного ансамблю пісні й танцю «Сіверські клейноди» вітали захисників Батьківщини, які зібралися на урочистості в Ніжинському будинку культури. Півторагодинний концерт зібрав повний зал глядачів.

Про це йдеться у прес-центрі Чернігівського обласного філармонійного центру.

Перед його початком зі словами вдячності за несення відповідального та мужнього обов’язку до військових звернулися ніжинський міський голова Анатолій Лінник, військовий комісар Ніжинського об’єднаного військкомату Володимир Якущенко. Вояків, учасників АТО відзначили почесними грамотами. Також були вручені відзнаки Президента України рідним загиблих героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юні «Сіверські клейноди» запрошують на концерт

Свій виступ «Сіверські клейноди» розпочали хореографічною композицією «Сіверська старшина». Одна мелодія змінювала іншу. Традиційно віртуозна гра оркестру підсилювалась милозвучним звучанням вокальної групи. Запальні та кумедні танці «Чумацький сніданок», «Куми» викликали в глядачів шквал емоцій, як і патріотичні номери «Гопак», «Хай живе вільна Україна!». Глядачі довго не хотіли відпускати артистів.

Художній керівник і головний диригент «Сіверських клейнодів», заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк від імені колективу привітав воїнів зі святом. «Правда і добро завжди перемагають, – наголосив Сергій Вовк. – І перемога буде за нами, за українцями!»

Ще статті по темі

Back to top button