Культура

«Сіверські клейноди» влаштували свято для талалаївців (Фото)

Зі святковою програмою на сцені Талалаївського районного Будинку культури 4 січня 2019 року виступили перед глядачами артисти Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Різдвяно-новорічні свята тривають, і зустріч зі справжнім професійним українським вокально-хореографічним мистецтвом — справжній подарунок для жителів громади. Програма, представлена «Сіверськими клейнодами» на талалаївській сцені, включала твори, які у супроводі солістів-інструменталівстів яскраво демонструють різнобарв’я національних пісенних традицій у поєднанні з традиціями танцювальними – «Чорноморець», «Козацька воля», «Ой, да туман яром», «Чумацький сніданок», «Ой, у полі три тополі» та багато інших.

Були виконані і твори, включені в концертний репертуар ансамблю відносно нещодавно, — жіночий циганський танець «Саре не патря», «Коляда». І які ж українські свята без віншування!

Вітаючи глядачів зі святами, художній керівник та головний диригент ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк подякував талалаївцям за гарний прийом і побажав тепла, злагоди, миру в родинах. І здійснення всіх мрій у новому році.

Ще статті по темі

Back to top button