Культура

Сновський репер: на Чернігівщині хлопець створює хіп-хоп-музику (Фото)

Сам створює реп-тексти, сам їх читає, ще й робить відеокліпи. На Чернігівщині «творить» музику майбутня зірка репу – Олег Анікеєнко.

Живе хлопець у селі Гвоздиківка Сновського району, навчається в 11 класі Сновської школи №2.

У 14 років почав «творити» реп. Зараз хлопцю 16 років. Каже, в творчості його підтримують друзі.

«Коли створювали кліпи, то друг мене знімав на екшен-камеру. Працювали вдвох. Сценарій писав самостійно лише в одному кліпі. Решта – це експромт. До прикладу, один із кліпів зняли на мосту.

Щодо текстів. Їх я почав писати першими, створюю переважно під настрій: коли сумно – виходить сумна пісня, коли весело – весела, драйвова. Сьогодні маю десь 10-15 текстів. Планую ще створювати музику. Найбільш вдалими композиціями вважаю пісні  «Моє життя – це гра», «Такий який є». Остання композиція всім сподобалась», – розповідає юний репер.

Сьогодні в Олега записані три кліпи «Дебют», «Такий який є», «З новим роком» та відео «Прем’єра альбома», де хлопець розповідає про майбутній альбом.

Кумирів у репі юний талант не має. Каже, раніше були, але тепер зрозумів, що кумири, тобто ті, з кого беруть приклад, це погана звичка. Вважає, треба створювати свій стиль.

Батьки хлопця ставляться до його творчості нейтрально. Професії їх із музикою не пов’язані. Мати працює продавчинею, батько – будівельником.

«Батьки кажуть: просувайся, роби. Якщо тобі цікаво, розвивайся в цьому напрямку.

З самого початку мені подобалося писати тексти, суть яких я брав із власного життя. Далі взявся виконувати їх і десь через рік випустив перший альбом. Зараз пишу музику переважно веселеньку, щоб усі танцювали, тусили. Я хочу, щоб всі відпочивали, кайфували, коли її слухають.

У репі мені подобається біти «качати», в іншій музиці такого немає, тому вона мене не надихає так, як реп», – пояснює Олег Анікеєнко.

Головне захоплення школяра – це музика та зйомка відео, його монтаж. Щодо майбутньої професії ще не знає, але впевнений, що вступатиме до вишу, не пов’язаного з музикою. Так би мовити, розділити професію і поклик душі.

Улюбленими предметами в школі називає українську мову та літературу, фізкультуру. Можливо, вибере виш за цими напрямками.

Головне, в чому впевнений, то це в населеному пункті, де вчитиметься. Це буде Київ.

«Щодо реалізації мене як реп музиканта наразі ні до кого не звертався. Не просив про допомогу. Сподіваюся, що поїду навчатись до Києва і там уже зустріну якихось людей. Тому що в нашому місті немає однодумців, таких як я, котрі могли б посприяти. Хочу реалізуватися в музиці. Якщо говорити про мрію, то хочу стати багатим… Легальним способом», – додає хлопець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button