Культура

В день народження Михайла Коцюбинського митцям Чернігівщини вручили премію його імені

У четвер, 17 вересня відбулось урочисте нагородження лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського. Щорічно з 1991 року, в день народження видатного класика української літератури відзначають найкращих митців, пов’язаних з Чернігівщиною.

Премії вручали заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. Вони привітали усіх присутніх та відмітили надзвичайну значущість цього дня.

«За понад 30 років існування обласної премії Михайла Коцюбинського вона стала настільки потужною, що відомі на національному рівні літератори, діячі культури та мистецтва вважають за честь бути номінованими на премію», — підкреслив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Він нагадав, що з 2003 року премія фінансується коштом обласного бюджету, тоді було прийнято дійсно правильне і корисне рішення. Також минулого року за кошти обласного бюджету у листопаді-грудні зробили внутрішній ремонт у меморіальному будинку М.Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премія Глібова знайшла своїх володарів

Нагороди вручили у шести номінаціях:

«Поезія» – Ольга Батьковська – поетеса, член НСПУ, місто Бахмач. Висунута за книгу поезії «Домінанта».

«Проза» — Віталій Божок – письменник, журналіст, член НСПУ та НСЖУ з Корюківки. Номінований за книгу «Афганська жара».

«Народознавство» — Катерина Лісовенко – педагог, письменниця з міста Київ. Висунута за книгу «Затоплена Придніпровська цивілізація. Історія. Людські долі».

«Театральне мистецтво» — Інна Сергієнко – артистка вищої категорії Чернігівського обласного молодіжного театру, місто Чернігів. Номінована за втілення образу жінки — матері, сестри, нареченої, подруги у виставі «Прощена неділя» та серію проведених благодійних заходів з цією виставою у Прилуках та Чернігові.

«Музичне мистецтво» — Сергій Теребун – генеральний директор, художній керівник Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, місто Чернігів. Висунутий за значний особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини.

«Декоративне та образотворче мистецтво» — Оксана Корнієнко – художниця, член Національної спілки художників України з міста Чернігів. Номінована за цикл робіт «Мандри UA».

Учасники заходу подякували директору Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського, правнуку письменника Ігорю Коцюбинському та всьому колективу музею за організацію заходу.

Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог на квітучій території музею Михайла Коцюбинського.

Сайт ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button