Культура

«Сцена на сцені»: в Чернігівському драмтеатрі готуються до театрального сезону

Цьогоріч підготовка до нового театрального сезону відбувалася за надзвичайно складних умов через великі руйнування театральної будівлі, спричинені ракетною атакою російських агресорів 19 серпня п.р. Після обстеження будівлі театру експерти визначили окремі зони, безпечні для перебування людей, а небезпечні ділянки виокремлено огороджувальними стрічками.

Відтак у цьому сезоні вистави відбуватимуться в експериментальному просторі «сцена на сцені» або на Білій сцені.

Попри всі складнощі, творчий склад театру вже за кілька днів відновив репетиційний процес у вцілілих приміщеннях. До відкриття 98-го театрального сезону шевченківці підготували прем’єрну виставу «Гріх» за однойменною п’єсою Володимира Винниченка у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова, показ якої відбудеться на сценічному майданчику на великій сцені театру. Про це повідомляє керівник літературно-драматургічної частини театру Раїса Міненко.

У неореалістичній драмі В.Винниченка відображено події, що відбуваються в часи останніх років російського царату, коли гуртку молодих революціонерів протистоїть підступна сила влади. В основу ідеї вистави покладено внутрішній людський конфлікт – емоційного та раціонального, особистості й системи, взаємовідносин зі своїми та чужими. Пошуки відповіді на сакральні запитання: «Що таке гріх? Чи існує безгрішна людина? Чи обов’язкова розплата за сподіяне?» спонукають замислитись, чи ми усвідомлюємо, яку ціну маємо платити, беручи на себе відповідальність за вибір.

Акторський ансамбль на чолі з постановником вистави заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим репродукує на сцені реалістичну ситуацію, в якій знаходить глибинне відображення вислів відомого британського письменника і філософа Клайва Стейплза Льюїса: «Господь говорить з людиною шепотом любові, якщо вона не чує, то голосом совісті, якщо вона не чує – через рупор страждань»…

Запрошуємо чернігівців і гостей міста на прем’єрні покази вистави «Гріх» 06 і 07 жовтня п.р. о 18.00 у приміщенні Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

«Принагідно інформуємо, що 28 вересня п.р. розпочала свою роботу театральна каса, вхід до якої здійснюється через службовий вхід театру від П’ятницької церкви. Каса працює протягом вівторка – неділі (понеділок – вихідний) з 11.00 по 18.00 (перерва 14.00 – 15.00), телефон (0462) 77-44-80, https://teatr.cn.ua/
Квитки також можна придбати онлайн: https://bit.ly/ticketsboxtheatre», – написали в установі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button