Культура

«Таємниці на межі світів»: чернігівська письменниця презентувала нову книгу

«Таємниці на межі світів» — книжку з такою назвою презентували в ЦБ ім. М.М. Коцюбинського. Авторка — чернігівська письменниця, працівниця бібліотеки Олена Терещенко.

Про це повідомляє Чернігівська міська комунальна централізована бібліотечна система.

Книжка містить дві повісті для підлітків — ретродетектив «Шпага маркіза де Мор’є» та містичний детектив «Угода з примарою». Події першої повісті розгортаються у Чернігові 1908 року, сюжет закручується навколо археологічної виставки, що проходила в той час у Дворянському зібранні. Локації повісті дуже впізнавані, більшість із історичних будівель, що фігурують у тексті, досі збереглися. Під час презентації гості мали змогу подивитися історичні фото тих місць і порівняти їх із сучасним виглядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкові зимові розваги – на полотнах, створених дітьми Чернігівщини (Відео)

Дія другої повісті, «Угода з примарою», теж відбувається у знайомих для чернігівців локаціях, в описі яких чітко вгадується Седнів. Втім, тут місце не називається точно, адже світ цього твору не дотримується історичної достовірності. Це містичний детектив, у якому діють привиди та мисливці на них, а локації й сюжети хоч і знайомі, та видаються вигадкою-страшилкою.

Головні героїні обох творів — дівчата-підлітки, які беруться розслідувати складні справи й досягать успіху в цьому. Вони допитливі та кмітливі, зовсім не безстрашні, але наполегливі й звісно ж закохані. Тож книжка найкраще підійде для підлітків 14-16 років.

Олена Терещенко пише переважно у жанрі фентезі, як для дорослої, так і для дитячої та підліткової аудиторії. «Таємниці на межі світів» — шоста книжка авторки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button