Культура (Вiдео)

Святкові зимові розваги – на полотнах, створених дітьми Чернігівщини (Відео)

Витинанки, картини, створені акварельними та олійними фарбами, на сюжети зимових розваг представили на виставці в Чернігівському обласному музеї ім. Г. Ґалаґана. Ця виставка створена за результатами Відкритого міського конкурсу образотворчого мистецтва. В експозиції представлено 55 кращих робіт юних чернігівських художників.

«Із кожним роком ми залучаємо дедалі більше нових учасників, учнів мистецьких шкіл області, а також художніх студій.

Звертали увагу на оригінальність сюжету. По-перше, щоб нетрадиційно, не тільки, щоб про ялинки, не тільки про сніговичків, не тільки про катання. А й загалом та казкова атмосфера, що панує під час зимових свят, цей стан природи»,- Марія Рибіна-Ткач, директор Чернігівської художньої школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині бум на вивчення англійської

На виставці представлено роботи з семи художніх шкіл Чернігівщини. Створені картини вражають своєю дивовижною реалістичністю та подекуди фантазійними ідеями юних митців.

«Я вирішила зобразити саме цей сюжет, бо, на мою думку, найкраща розвага в Чернігові – це ходити його вулицями та милуватися красотою.

У мене трохи змішана техніка. Я малюю як пензлем, так і мастихіном. Моя улюблена фарба – це олійна»,- Варвара Паладій, учасниця конкурсу «Святкові зимові розваги».

«Я уже дуже давно займаюся в художній школі, 5 років, ще до художньої школи займалася. Малюю я взагалі з дитинства, з 3-4 років.

Моя картина називається «Колядки». Я вирішила зобразити різдвяне таке свято. Дуже важливе, я вважаю. Я зобразила церкву в Седневі»,- Софія Пліскіна, учасниця конкурсу «Святкові зимові розваги».

Такі дитячі виставки щороку проводять у Чернігівському художньому музеї.

«Така зимова виставка є вже традиційною. Практично щороку ми представляємо дитяче бачення нашої зими. Хоча зима вже практично закінчується. Але тут ми можемо пригадати найкращі миттєвості, веселощі, наші обряди, наші традиції, наші свята. Те, як дітки бачать наше рідне місто взимку.

До речі, тут уже на виставці представлені роботи, які можуть конкурувати навіть із дорослими художниками за рівнем виконання, якістю, баченням і так далі»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Ґалаґана.

Виставка «Святкові зимові розваги» в стінах Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана триватиме до 3 березня. Опісля тут буде представлена інша виставка дитячих робіт.

«Обов’язково в стінах серйозного музею повинні бути присутні роботи дітей. З одного боку, діти розуміють важливість своєї праці. Коли вони мають виставку в музеї, вони розуміють, що їм є до чого прагнути.

Можливо, через декільканадцять років хтось із юних художників, тоді вже дорослих, подарує свою роботу вже в основний фонд нашого музею»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Ґалаґана.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button