Культура

«Таємниці однієї будівлі»: на Чернігівщині стартував новий культурний проєкт (Фото)

«Таємниці однієї будівлі» – саме так називається проєкт, який стартував сьогодні на Чернігівщині. Основна мета – показати як містянам, так і нашим гостям, який вигляд має та чи інша історична будівля не тільки ззовні, а й із середини, дізнатися, що тут було за довгі роки її існування, яка відбувалася трансформація, залежно від того, які організації тут розташовувалися.

Стартує цей проєкт з обласного центру, проте серед планів – охопити ним усю територію Чернігівщини. Першими у цьому проєкті будуть заклади культури Чернігова, адже так склалося, що практична більшість із них знаходиться в історичних будівлях, пам’ятках архітектури.

Сьогодні відбулось таке знайомство із закуліссям Чернігівського обласного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка: екскурсанти, які зацікавляться такими екскурсіями, матимуть змогу побачити декораційний, бутафорський, костюмерний цехи, вийти на головну та інші сцени театру та побачити глядацьку залу так, як її бачать артисти зі сцени. У закладі є свої музейні експозиції, присвячені історії театру, за можливості можуть бути організовані спілкування, фотографування з акторами, за умови, якщо вони не зайняті у виставі або репетиціях. Також працівники театру готові поділитися з театральними таємницями, легендами та байками, яких за десятиліття назбиралось чимало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині пройшов благодійний концерт (Фото)

Учасники проєкту – гіди-екскурсоводи, краєзнавці, які проводять оглядові екскурсії містом та областю. За пропозицією керівництва театру всім охочим організаторам екскурсій будуть надані інформаційні матеріали про театр, акторський склад, театральні новини тощо, які вони зможуть використати під час проведення екскурсій. Важливо: час відвідання закладу треба узгоджувати завчасно, щоб не створювати перешкод і незручностей для театральних робіт та підготувань до вистав.

Повний перелік гідів-екскурсоводів Чернігівщини – за посиланням https://chernihivregion.travel/guides .

Про наступний заклад, де можна буде організовувати подібні екскурсії, буде повідомлено додатково.

Ініціатори проєкту – Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський обласний центр розвитку туризму, портал «Чернігівщина туристична» за підтримки закладів культури Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button