Культура

У Чернігові пройшла VІ Міжнародна гра «Віват, інтелект!» (Фото)

Нещодавно пройшла довгоочікувана подія інтелектуальної громади Чернігівщини – VІ Міжнародна гра «Віват, інтелект!»

Позмагатися в ерудиції та кмітливості зібралися три команди від України: «Кліо» – Будинку дітей та юнацтва м. Ніжина (педагог-тренер – Василь Сурков), «Мегаполіс» – спеціалізованої загальноосвітньої школи № 291 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Києва (педагог-тренер – Світлана Людвиченко), «Знавці» – спеціалізованої школи № 35 І-ІІІ ст. із поглибленим вивченням англійської мови міста Одеси (педагог-тренер – Ольга Цейтлін) та команда «19 вал» – Клубу інтелектуальних ігор «Біла рись» Гомельського державного обласного Палацу творчості дітей та молоді, Республіка Білорусь (педагог-тренер – Вадим Лосєв, керівник – Ольга Клімович).

На початку гри капітани команд за доброю традицією обмінялися сувенірами на згадку та побажали одне одному успішної гри.

Протягом усієї гри атмосфера на розумовому ринзі була справді напруженою. Глядачі у студії всіляко підігрівали пристрасті довкола поєдинку й активно уболівали та підтримували своїх улюбленців бурхливими оплесками, підбадьорюючими плакатами та емоційними вигуками.

За ігровими столами тривала запекла боротьба. Часто долю інтелектуальної гри вирішувало не стільки знання правильної відповіді, скільки швидкість натискання кнопки. Питання були різноманітними й охоплювали різні сфери: літературу, історію, географію, науку та мистецтво. Були й запитання на кмітливість. Щоб знайти відповідь на більшість із них, треба було продемонструвати не тільки глибокі знання, а й уміння швидко логічно думати. Тому й не дивно, що у фінальному бої зійшлися такі досвідчені інтелектуали, як команда «Кліо» та «Знавці».

У перерві між іграми своїми яскравими виступами підіймали настрій глядачам та бойовий дух командам молоді талановиті вокалісти Ольга Печко, Ігор Хонін та інструментальний дует AkkoVitA у складі Олега Ніколаєнко і Єлизавети Карпенко.

І ось настає найочікуваніша мить – журі оголошує остаточні результати міжнародної гри. За підсумками заключного етапу змагань перемогу здобули юні інтелектуали з міста Ніжина – команда «Кліо». Справжнім апогеєм заходу стала урочиста церемонія нагородження команд.

Щирі побажання на адресу школярів прозвучали від заступника голови –керівника апарату обласної державної адміністрації Наталії Романової, начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Миколи Конопацького, головного редактора Національної телекомпанії України «Чернігівська регіональна дирекція» Андрія Ясного.

Микола Конопацький наголосив, що «Віват, інтелект!» – це не тільки цікаві змагання інтелектуалів, а й насамперед живе неоціненне спілкування з ровесниками, яке переростає потім у справжню міцну дружбу.

Команди-учасниці отримали дипломи та цінні подарунки, а команді-тріумфатору змагань «Кліо» дістався золотий кубок переможців VІ Міжнародної гри «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівщини, Гомельщини, Києва та Одеси.

Крім того, за традицією, було підбито підсумки глядацького голосування. Найбільшу прихильність глядачів здобула команда «Довженківці» Сосницького району.

Тож вітаємо усіх учасників з успішною та яскравою грою! До зустрічі наступного року!

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button