Культура

У Чернігові стартував Різдвяний дитячий фестиваль (Фото)

3 січня в кіно-культурному мистецькому центрі національно-патріотичного виховання дітей та молоді стартував Різдвяний дитячий фестиваль – конкурс недільних шкіл Чернігівської єпархії «Різдво христове славимо».

Захід проводиться з благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія, його мета – сприяти відродженню і поглибленню духовності в підростаючого покоління.

Змістовна програма виступів дитячих хорових колективів, виставка малюнків, іграшок, інших творів умілих рук вихованців недільних шкіл показала, що поставлені викладачами завдання реалізуються успішно. У фестивалі-конкурсі взяли участь обдаровані діти в чотирьох вікових категоріях: 3 – 5, 6 – 8, 9 – 12, 13 – 17 років.

Юні таланти цілком визначилися зі своїм творчим амплуа. Однак у цьому вони не планують обмежуватися, що показала їхня активність у майстер-класах, які давали досвідчені педагоги.

Фестивальна програма першого дня запропонувала перегляд документального фільму «Нескорені духом» про дітeй з обмеженими можливостями, а також розважальні ігри для малюків.

Завершиться фестиваль-конкурс 14 січня в Троїцькому кафедральному соборі.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button