Культура

У Чернігові відбудеться фестиваль вуличної їжі

Кулінарне свято «Дерун-Фест» у Чернігові присвячене головній страві поліської кухні – картопляним дерунам. Це буде фестиваль вуличної їжі з розмаїттям дерунів від кращих ресторанів Києва і фуд-кортом просто на центральній площі міста, де створюватимуть настрій кращі фольклорні колективи. Також відбуватимуться і майстер-класи з приготування дерунів, конкурси та змагання з поїдання дерунів.

Відкриття «Дерун-Фесту» відбудеться 29 квітня о 13:00 на площі біля Катерининської церкви. Після цього відбудеться фольклорне дійство і козацький перформанс.

О 14:30 на Красній площі буде встановлено рекорд України, зміст якого організатори наразі тримають у таємниці.

Також у програмі – унікальна анімаційна екскурсія «Стежками козацької слави Чернігова», історична реконструкція, знайомство з козацьким військом стародавнього міста, ярмарок «Містечко майстрів». Увечері 29 квітня чернігівські музеї на Валу відчинять свої двері для нічних екскурсій.

У рамках фестивалю «Дерун-Фест» у Чернігові діятимуть акції «Weekend за півціни» – проживання в готелях із 28 по 30 квітня зі знижкою 50 %, а також «Один квиток на двох» – відвідування музеїв міста удвох за одним квитком 29 і 30 квітня.

Дрес-код свята – вишиванка.

Джерело: http://www.doroga.ua/

Ще статті по темі

Back to top button