Культура

У Чернігові відбулася прем’єра «Мавки»

До Міжнародного дня дітей артисти Чернігівського обласного філармонійного центру приурочили прем’єру музичної казки за мотивами драми-феєрії Лесі Українки “Лісова пісня”. 1 червня 2024 року юні та дорослі глядачі змогли поринути в справжню магію української народної традиції, де переплелися фольклор, музика, хореографія. Зробили постановку Олександр Сєроштанов і Марина Маккей.

“Мавка” – це боротьба сил природи, чистої первісності, з людською ницістю, пронизаною жадобою багатства і стремлінням загарбати джерело життя. Долаючи підступність, заздрощі і, зрештою, саму смерть, Мавка і Лукаш знаходять кохання: “Єдина магія, яку ми, люди, маємо, – це любов…”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину суне негода

Чудова акторська гра, пісні і танці, що зачаровують, візуальні ефекти, які створюють ілюзію занурення у дивовижу таємниць і містики прадавнього лісу – такою є магія музичної казки “Мавка”.

У ролях Мавки та Лукаша – Анна Михневич та Іван Гладков. У постановці взяли участь солісти філармонійного центру та артисти Театру танцю “Екватор”: Марина Маккей, Олександр Сєроштанов, Ксенія Трубіна, Богдан Тонкошкурий, Світлана Києвицька, Дар’я Михневич, Ілля Латиш, Світлана Примак, Світлана Кугук-Головач, Артем Коптель, Дмитро Костенко, Катерина Велика, Ольга Кузьменко, Тетяна Герус, Ангеліна Костенко.

Музична казка “Мавка” на сцені обласного філармонійного центру – протягом червня: 2-го, 15-го, 16-го, 29-го і 30-го числа. Початок — о 12:00. Слідкуйте за анонсами на сайті nota.net.ua та на сторінках філармонійного центру у соціальних мережах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button