Культура

У Чернігові вперше відбудеться фестиваль короткометражного кіно

З 14 по 16 грудня в Чернігові пройдуть покази спеціальної програми 12-го Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF). Організатор_ки KISFF прагнуть розширити географію фестивалю та сприяти культурному життю у місті, де російські ракети зруйнували десятки культурних інституцій – молодіжні центри, кінотеатри та бібліотеки.

На глядачок чекає 8 тематичних програм, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті та майбутньому AI-технологій. Буде також добірка абсурдних, дивакуватих, грайливих короткометражних фільмів, і навіть таких, які добряче полоскочуть вам нерви. А окрема програма – для глядачів з дітлахами (розрахована на малечу від 6 років). Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими режисер_ками фільмів, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунки для дітей від дітей: у Чернігові стартувала акція «Щастя in the box» (Відео)

З освітніх подій у Чернігові плануються лекції кураторів Довженко-Центру Станіслава Битюцького та Альони Пензій про український короткий метр та анімацію, а також майстерклас від команди KISFF для тих, хто хоче об’єднати свою спільноту навколо кіно, організувати свій кіноклуб чи навіть кінофестиваль. 

Фестиваль у Чернігові проводиться за підтримки мережі Мультиплекс. Основною локацією стане Мультиплекс Голлівуд. Частина подій також відбудеться у музейному просторі «ПідВал» (Художній музей Галагана). 

Вартість квитків на всі покази буде символічною – всього 1 грн. Вхід на освітні події – безкоштовний за умови попередньої реєстрації. Зареєструватись на лекції та ознайомитись з розкладом сеансів у Чернігові можна на сайті 2023.kisff.org

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button