Культура

У драмтеатрі презентують фільм «Таємниця»

17 вересня у приміщенні Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка відбудеться презентація фільму «Таємниця», приурочена до відзначення 155-річчя від дня народження класика вітчизняної літератури Михайла Коцюбинського, який жив і працював у Чернігові та похований за його заповітом тут, на Болдиній горі.

Що ми знаємо про Михайла Коцюбинського – не тільки про творчий спадок, а й про його особисте життя? Ким була для нього Олександра Аплаксіна, чому вона зберегла їхні листи і тільки через багато років відкрила їх світові? Яким бачимо образ письменника і громадянина в нашому сьогоденні?

Відповіді на ці та багато інших запитань намагаються знайти автори фільму, створеного за п’єсою чернігівського літератора Анатолія Покришеня «Беатріче Коцюбинського», в основу якого покладено реальну історію з життя митця, оповиту серпанком таємничості та художньої краси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знімають фільм про неіснуюче село

У фільмі «Таємниця», знятому завдяки творчій ініціативі THEATRUM MUNDI режисером Євгенієм Сидоренком, задіяні актори: Микола Бичук, Анна Владович, Юлія Матросова, Руслана Остапко, Роман Покровський.

Запрошуємо усіх небайдужих до історії української культури на перегляд фільму «Таємниця», який відбудеться 17 жовтня цього року о 14.30 в театральній залі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button