Культура

У Коропській громаді відкрилая виставка картин художниці Діани Масинзової

Днями в Арт просторі Коропської Публічної бібліотеки відбулась презентація виставки картин художниці Діани Масинзової.

Про це повідомляється на сайті громади.

Пані Діана – родом із Нехаївки. Мама чотирьох дітей. Випускниця трьох вишів.  До повномасштабного вторгнення вона проживала в Києві, викладала у своїй художній школі.

Зараз живе у Варшаві, активно волонтерить, підтримує земляків, організовує виставки, продає свої картини, а гроші віддає на благодійність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині корова-рекордсменка щодоби дає до п’яти відер молока

Її особливо сильні, цінні роботи – колекція портретів волонтерів, які допомагають українцям. І картини полеглих Героїв із Нехаївки. Станіслав Тригуб, Володимир Городиський, Анатолій Кравченко. Їхні портрети написані зі сльозами.

Любов до малювання з’явилась у художниці в шкільному віці. «Я просто малювала, бо любила, от і все», – пригадує вона. У старших класах захоплення стало серйознішим, вона показала себе як чудова портретистка.

Майстерні полотна нашої землячки припадають до душі поціновувачам мистецтва в Україні й за кордоном. Невдовзі виставка її робіт перетне океан і буде експонуватися в США.

Презентація картин художниці в Коропі відбулась під час її короткого візиту в Нехаївку.

Відвідувачі виставки впізнавали на картинах нехаївські вулиці, милувались чарівними краєвидами, із сумом і вдячністю вклонялись портретам Героїв…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button