Культура

У міському палаці культури Чернігова зберігається більше 2000 костюмів

13 жовтня – Міжнародний день костюма. Такого розмаїття сценічного одягу як у запасниках Міського палацу культури Чернігова – ще пошукати.

Наталія Кривенко, костюмер палацу, розповідає – у 4 костюмерних МПК зберігається більше двох тисяч різноманітних костюмів.

– Представлені різні епохи: 1920-ті у стилі чарльстон, українська доба, сучасні, тощо. Це одяг для наших колективів – «Дружба», «Десна», балету МПК, «Сіверяни», хору ветеранів, оркестру «ChernigivBаnd», а також на різноманітні святкові та костюмовані події, як-от, новорічні свята, – говорить пані Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жива історія Прилук: в місті з’явилися QR-коди (Фото)

Загалом, аби створити тільки один комплект для одного колективу – потрібна праця цілої команди: від керівника колективу до швачки. Продумується все – колір, фасон, тканина, оздоблення тощо. Щоб одяг максимально відповідав режисерській задумці.

Для того, щоб виготовити костюми для ансамблю «Сіверяни» – керівник Ольга Коцур навіть засіла за спеціальну літературу, вивчала історію костюма Чернігівщини, купували зразки старовинного одягу, щоб потім пошити максимально автентичний нашому краю одяг!

На продумування костюмів балету у головного балетмейстера Наталії Шарапової часто-густо йде не менше часу, аніж на постановку самого номеру.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button