Культура

У Ніжині діє єдина на Чернігівщині державна хореографічна школа

«Ніжинська дитяча хореографічна школа» – потужний заклад, який уже 25 років є мистецькою кузнею талантів.

Така дитяча хореографічна школа – єдина на Чернігівщині, вона державна. Після 9 класів навчання її випускники отримують свідоцтва про здобуття початкової мистецької освіти. Документ дає позачергову можливість вступати до ніжинського коледжу культури і мистецтв та НДУ Гоголя на відповідні факультети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учні Ніжинської хореографічної школи підкорили Грецію

І, звісно, за стільки років роботи школи була величезна кількість і конкурсів, і фестивалів, і гран-прі. Географія виступів юних хореографів вельми розмаїта. Вони подорожували Нідерландами, Бельгією, Австрією, Німеччиною, Словаччиною,  презентували  мистецтво танцю  у шести країнах близького зарубіжжя – Литві, Білорусі, Молдові, Росії, Латвії, Грузії, – та  десяти  країнах далекого зарубіжжя: Польщі, Угорщині, Болгарії, Румунії, Чехії, Туреччині, Сербії, Італії, Греції, Франції. І лише за 2019 рік вихованці здобули 134 дипломи лауреатів у різних конкурсах, серед них на міжнародних – 61, на всеукраїнських – 17 і на обласних – 55.

Навчання в закладі здійснюється за чотирма напрямками хореографічного мистецтва: класичний танець, народно-сценічний танець, спортивний бальний танець, сучасний танець.

Поряд із предметами хореографічного циклу учні школи опановують мистецтво гри на музичних інструментах, відвідуючи уроки за класом фортепіано, скрипки та баяну, та вокальне мистецтво, відвідуючи уроки академічного та естрадного співу.

Також у школі є і свій музей старовинного народного одягу, культурно-етнографічний простір «Українська світлиця», де проводяться різноманітні мистецькі заходи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button