Культура

У Новгороді-Сіверському пройшов фестиваль «Дивись українське»

У Новгороді-Сіверському в районному будинку культури відбулось відкриття фестивалю національних фільмів «Дивись українське».

Розпочався він з Державного Гімну України. В офіційному відкритті взяли участь міський голова Олег Бондаренко, заступник голови РДА Неля Чугаєва, голова ГО «Учасники АТО Новгород-Сіверщини» Іван Мельник, голова Чернігівської регіональної творчої спілки кінематографістів та пов’язаних з кіномистецтвом митців «Чернігівська творча майстерня» Вадим Антошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині збереглася старовинна церква, в якій знімали перший фільм жахів

Під час урочистостей міський голова та заступник голови РДА вручили квіти матерям, сини яких загинули в АТО. Віра Бондаренко, яка втратила свого сина Валерія Бондаренка на початку антитерористичної операції на Сході країни у 2014 році, подякувала організаторам даного фестивалю та представникам влади за те, що родини загиблих не забувають, запрошують на патріотичні заходи.

Хвилиною мовчання згадали сьогодні і тих захисників, хто поклав своє життя, борючись за незалежність України.

Показ фільмів тривав два дні – 12, 13 квітня. За цей час глядачі мають можливість переглянути 4 фільми – «Кіборги», «Червоний», «Іван Сила» та «Нескорені духом».

Ще статті по темі

Back to top button