Культура

У парламенті презентували творчі роботи людей з особливими потребами, виготовлені на чернігівському підприємстві (Фото)

До Міжнародного дня людей з інвалідністю в кулуарах третього поверху будинку Верховної Ради України, за ініціативи Благодійної організації «Благодійний фонд «Добре Серце Київ» та громадської організації «Центр медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів з порушеннями фізичного розвитку «Інтеграція», розгорнуто виставку «Сильні духом! Душа і тіло – разом до перемоги!».

Відвідувачі можуть побачити скульптури, створені в техніці пап’є-маше, під керівництвом майстра виробничого навчання комунального підприємства «Надія» Чернігівської обласної ради Андрія Зайченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У чернігівському центрі «Відродження» за 25 років допомогли 45 тисячам дітей

«Козацтво – унікальне явище в історії України, тому що, у порівнянні з подібними формуваннями інших народів, українські козаки були не тільки охоронцями державних кордонів, але й основною силою, яка забезпечувала перемогу у визвольній боротьбі українців за свободу, віру та відновлення національної державності. Всім відомо, що Чернігівщина – край козацької слави! Тож таким чином ми вирішили показати, що сильні духом і тілом непереможні!» – відзначає голова Центру медико-соціальної і фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Інтеграція», директор комунального підприємства «Надія» Чернігівської обласної ради Дмитро Соболєв.

Майстер виробничого навчання Андрій Зайченко впровадив цілісну реабілітацію людей з інвалідністю шляхом виготовлення скульптур з пап’є маше. Під час карантину разом зі своїми учнями – Дмитром Бруєм, Юрієм Курятом, Володимиром Шкуліпою, Юлією Ментей, Ольгою Йовенко та багатьма іншими здібними особистостями створили легендарних Гетьмана Богдана Хмельницького, кошового отамана Івана Сірка, сильних і мужніх українських козаків.

Верхи на конях, з обладунками. Разом з відважними воїнами – скульптура харизматичного українського діда Панаса на возі, який їде з ярмарку чи на ярмарок, з собою везе мішок борошна, бочку з пивом, городину…На виготовлення однієї скульптури йде до трьох тижнів. Одночасно виготовляють кілька робіт.

За повідомленням Інформаційного управління

Апарату Верховної Ради України

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button