Культура

У Шибиринівській школі функціонує краєзнавчий музей (Фото)

На базі Шибиринівської ЗОШ I-III ступенів функціонує шкільний краєзнавчий музей «Світлиця» — організаційний центр краєзнавчої роботи школи. Експозиція музею дає змогу найефективніше використати ілюстративний матеріал для глибокого засвоєння учнями на уроках шкільної програми з історії рідного краю. Музей відкриває також великі можливості для організації самостійної творчої роботи учнів. Шкільний музей є однією з форм розвитку творчої самодіяльності та громадської активності учнів у процесі збирання, дослідження, обробки, оформлення і пропаганди матеріалів з історії природи та суспільства, які мають виховну і науково-пізнавальну цінність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкриють міні-музей Олександра Довженка

Мета і завдання музею — сприяти формуванню в учнів патріотизму, розширенню їхнього світогляду і вихованню пізнавальних інтересів і здібностей, розвитку суспільно-політичної активності, виробленню практичних навичок пошуково-дослідницької роботи, вдосконаленню навчально-виховного процесу. Краєзнавчий музей широкого профілю, його експозиції відображають історію та культуру краю. Широкий профіль музею дає можливість всебічно вивчити рідний край і залучити до краєзнавчої роботи більшість учнів і весь педагогічний колектив, до таких музеїв належить і наш. У роботі музею, як і в його створенні, беруть участь педагогічний колектив школи, дитячі організації, батьківський комітет і краєзнавці.

Відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки щодо засад діяльності музеїв історичного профілю закладів освіти, з експозицій музею видалені матеріали з радянською символікою. Була додана експозиція, присвячена війні на сході України. Експонати для експозиції надали волонтери громадської організації «Сокіл», члени якої перебували в зоні проведення ООС. У школі був створений стенд, присвячений нашим землякам-односельцям, які брали участь у військових діях у 2014-2017 рр. Також створена експозиція, де представлені дослідницькі роботи учнів і вчителів школи з історії рідного краю, краєзнавчі матеріали.

За матеріалами відділу освіти, молоді, спорту,

культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради

Ще статті по темі

Back to top button