Культура

У центр Чернігова на марш вийдуть власники зброї

У Чернігові (в районі «Мегацентру») в неділю, 19 лютого, відбудеться Марш власників зброї. Організатори цього заходу – «Північний корпус», «Парни СС», «ОУН – Північ» і «Правий сектор Північ».

Про це повідомляють на своїх сторінках у соціальних мережах представники чернігівських патріотичних організацій.

Лейтмотив маршу – «Вийди на вулицю – поверни собі місто».

ЧЕline намагався вийти на когось із організаторів, аби отримати коментар із цього приводу, утім, нічого не вийшло.

Організатори Маршу наразі воліють тримати подробиці в секреті.

Але учасники цього маршу наголошують на тому, що цей захід стосується тільки ВЛАСНИКІВ зброї.

Також учасники зауважують, що в Україні досі немає закону про зброю, тому вони й виступають за ухвалення такого документу у Верховній Раді.

«Зараз є тільки наказ міністра МВС № 622, що неприпустимо для цивілізованої європейської країни. Тому вся зброя, отримана згідно з дозволом через МВС, є просто «облікованою», але все одно НЕЛЕГАЛЬНОЮ. Національний Корпус виступає за легалізацію і цивільний обіг зброї. А також за право громадянина на захист», — прокоментував голова Національного Корпусу в Чернігівській області Павло Муровейко.

У поліції заявили, що поки до них не надходило жодних заяв стосовно проведення цього заходу.

«Якщо надійде відповідна заява, ми будемо забезпечувати охорону громадського порядку в рамках закону. Поки це лише заклики в соцмережах. Якщо нічого не надійде, все одно – поліція ж постійно патрулює місто, тому ми будемо забезпечувати громадський порядок у будь-якому разі», — прокоментував начальник сектору зв’язків з громадськістю головного управління Національної поліції в Чернігівській області Сергій Бриль.

Ще статті по темі

Back to top button