Культура

Уособлення української незалежності – гурт «Океан Ельзи»

Гурт, на якому зростало вже декілька поколінь українців і який наразі сміливо можна назвати «живою легендою» українського року.

Пройшовши шлях від становлення суверенності України через терени «помаранчевої революції» до безщадного кровопролиття Євромайдану, музика «ОЕ» назавжди залишилася у серцях українського народу і справедливо вважається уособленням української незалежності.

На рахунку «океанів» незліченна кількість творчих досягнень, які стали національним надбанням української культури.

Незмінний фронтмен гурту — Святослав Вакарчук —протягом 22 років невтомно надихає і підбадьорює українців життєвостверджуючими акордами творчості гурту. Музика «Океану Ельзи» лунає на концертних майданчиках українських і європейських міст.

Треба зауважити, що європейські тури гурту завжди виявляються надважливими для українських мігрантів, адже дають змогу зібратися разом і відчути себе Українцями навіть далеко від рідного дому.

Євротур, присвячений 20-річчю гурту, для прихильників «ОЕ» став ластівкої надії і тепла з Батьківщини. Тоді, у 2014 році, на концерти збиралися тисячі глядачів — співали гімн України, скандували «Героям Слава» і кожен глядацький зал майорів жовто-блакитними прапорами.

Наразі гурт «Океан Ельзи» повторює цей досвід у збільшеному масштабі. Влітку 2016 року «Океан Ельзи» відправився у велике світове турне на підтримку свого дев’ятого альбому «Без меж». У концертному графіку тура заявлені такі країни як Латвія, Вірменія, Грузія, Білорусь, Азербайджан. Планується виступ у Нью-Йорку та Лондоні.

На Батьківщині гурт виступить на найбільших стадіонах країни. Не омине «світове турне» й Чернігів. Виступ запланований на 28 вересня на стадіоні ім. Гагаріна.

Чернігівські шанувальники «океанів», затамувавши подих, нетерпляче очікують день концерту. Адже саме завдяки «Океану Ельзи» ми на сто відсотків упевнені, що «Все буде добре для кожного з нас!»

Ще статті по темі

Back to top button