Культура

Василь Нечепа записав дует із рок-гуртом

Кобзар-лірник Василь Нечепа долучився до створення проєкту «Нескорений ПроRock» – серії пісенних альбомів на вірші українських поетів у рок-версії.

«Першим у серії в 2019 році вийшов альбом на вірші Василя Стуса. У 2020-му, за підтримки Українського культурного фонду, серію буде розширено двома наступними збірками, а саме – альбомами на вірші Олени Теліги та Тараса Шевченка», – розповідає керівниця проєкту Таїса Паращук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Нечепа облаштував у Носівці козацький центр

Третій випуск «Нескорений ПроRock. Тарас Шевченко» передбачає впорядкування 13-ти раніше створених пісень українськими гуртами та виконавцями. До проєкту долучилися: гурти «KOZAK SYSTEM», «КОМУ ВНИЗ», ТЕЛЬНЮК: Сестри, «TaRuta», «Тінь Сонця», «САД», «Транс-Формер», «Рутенія», дуети «Осяйна&Живосил» і «Діля і Орест», виконавці Едуард Драч, Володимир Пироженко, Северин Данилейко й Неля Франчук.

Також спеціально для проєкту було створено дві нові пісні. Одну з них – «Породила мати сина» – за участі нашого відомого земляка, народного артиста України, лавреата Шевченківської премії, кобзаря-лірника Василя Нечепи спільно з одеським рок-гуртом «Друже Музико».

118727633_204985581037517_6849531239203402827_o

«Традиційне виконання Шевченкового твору з кобзою в поєднанні з роковою музикою дало змогу створити унікальну пісню, що стала цікавинкою нашого альбому. Василь Нечепа і «Друже Музико» записувалися на київській студії «Crystal Sound». Їхня пісня «Породила мати сина» – це вдале поєднання уривку із поеми «Сова» з поезією «Ой люлі, люлі, моя дитино», – додає Таїса Паращук.

Сьогодні, після кількох місяців плідної роботи великої команди, світ побачив майстер-диск «Нескорений ПроRock. Тарас Шевченко». Альбом уже зовсім скоро можна буде почути на каналах проєкту на SoundCloud та YouTube. А також щодня з 14 по 27 вересня о 16.40 пісні з «Нескорений ПроRock. Тарас Шевченко» можна почути в однойменній рубриці на інтернет-радіо «РокРадіо UA».

Фото та відео зі сторінки Нескорений ПроRock

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button