Культура

«Вікенд у Парижі»: артисти філармонії потішили шанувальників мюзиклом (Фоторепортаж)

У святковий «староноворічний» вечір 13 січня 2018 року у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм було весело. Артисти запросили своїх шанувальників на мюзикл «Вікенд у Парижі» і досхочу потішили публіку дотепним гумором, цікавою постановкою, яскравими персонажами.

Комедія розгорталася довкола подружжя Бернара та Жаклін (Дмитро Обєдніков та Марина Маккей). Прагнення до пригод та розваг змусило обох увімкнути всю свою фантазію та винахідливість, щоб викручуватися із несподіваних ситуацій. Нові герої, яких вони запросили у своє життя – Робер та Бріджит (Костянтин Слободенюк та Ольга Печко) – не поступалися їм у прагненні до пригод та авантюр.

Тож компанія зібралася напрочуд колоритна: чоловік і дружина з коханцями опинилися в одному будинку, не знаючи про це.

Смішні епізоди, коли герої чудом уникали зустрічей та викриття, тримали у напрузі глядачів. Ситуацію врятувала покоївка Анна в апартаментах головних героїв – у яскравому виконанні Інни Василенко. Маневруючи між складними ситуаціями та персонажами, що заплуталися у своїх пригодах і стосунках, вона таки вивела сюжетну лінію до щасливої розв’язки. Оригінальною знахідкою режисера-постановника виявилася окрема сюжетна лінія уявного трагічного фіналу подій, яку уособлювала містична жінка у виконанні Світлани Пилипенко.

Однак головні герої збагнули небезпеку й вчасно повернули історію у комедійне русло. Якби ж так легко можна було позбутися негативного сценарію у реальному житті! Але у виставі Дмитра Обєднікова все завершилося хеппі-ендом, як і належить у святковий вечір. Хоча крапку там ставити зарано, може статися ще й друга серія веселого мюзиклу… Прекрасними були концертні номери, які органічно вписалися у канву головного сюжету.

Публіку вражали талановиті солісти-вокалісти філармонійного центру, динаміку й ритм задавали балетні постановки театру танцю «Екватор» під керівництвом Віктора Войникова. Вдало був вибраний і час вистави – п’ята вечора, що дало можливість глядачам зарядитися гарним настроєм від артистів філармонійного центру та встигнути пощедрувати у родичів та друзів.

У мікс-мюзиклі «Вікенд у Парижі» взяли участь: заслужений артист України Сергій Сулімовський, заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів Дмитро Обєдніков, Інна Василенко, Марина Маккей, Ольга Печко, Віктор Войников, Катерина Велика, Олександр Коваленко, Олександр Коновець, а також Ірина Єрмакова, Таїсія Коваленко, Олена Римар. Автор адаптованого сценарію Світлана Бунзяк, режисер-постановник Дмитро Обєдніков.

 ТекстВіра Лобановська;

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button