Культура

Юнак із Чернігівщини приголомшив глядачів із Туреччини

Корюківчанин Антон Обараз днями повернувся з Туреччини, де брав участь в українсько-турецькому дитячому фестивалі. До цієї країни приїхали понад 200 учасників, а сценічних номерів було 120. Антона з перших хвилин дуже позитивно сприйняла велика аудиторія, оскільки хлопець досить професійно, з високим артистизмом виконував українські пісні, які були зрозумілі іноземним слухачам за жестами, ритмікою, емоціями та музикою.

Тож і тривалих аплодисментів Антон отримував найбільше. Після виступів нашого земляка до нього підходили представники сценічного мистецтва з Туреччини й казали: «Ти, хлопче, співав найкраще і як юний виконавець повинен продовжувати свою сценічну діяльність». А також говорили: «У тебе повинен бути високий результат».

Такі відгуки Антон чув, коли ще фестивальні номери продовжувалися. Серед решти молодих і юних турецьких та українських артистів естради теж були гарні виконавці. Низку нагород отримали українці. Але всі представники України з хвилюванням стежили, що ж дістанеться Антонові, тому інтрига на сцені затягувалася. І нарешті оголосили: Антон Обараз отримує гран-прі з вокалу!

Як переможця нашого земляка нагородили кубком, медаллю й дипломом. Нині хлопець займається музичним мистецтвом у столиці, а раніше навчався в Корюківській гімназії та в місцевій школі мистецтв. Антон дуже вдячний викладачці цього закладу Вікторії Корінь, яка готувала його до вокальних виступів на великих сценах і завжди підтримувала: мовляв, попереду в тебе велике майбутнє.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа традиційної музики на Чернігівщині зібрала учасників із чотирьох країн

Про юного талановитого хлопчину в попередні роки також дізналися в Словаччині та Німеччині, де Антон виступав із вокальними номерами, зокрема українськими патріотичними піснями «Мир над Україною» та «Країна мрій».

Отже, цього року Антон Обараз одержав третю міжнародну відзнаку. І щоразу – за зайняте перше місце. А нещодавно хлопчина брав участь у «Караоке на майданчику» в Корюківці, де виступали дорослі добре підготовлені вокалісти. Тут юний співак виконував лише українські пісні, отримав за свою майстерність море оплесків та став переможцем.

Джерело: «Деснянська правда», автор Анатолій Михайлов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button