Економіка

Андрій Довбенко: На Чернігівщині може бути зірвано десятки закупівель у системі «ProZorro»

У десятках громад по всій Україні можуть бути зірвані тендерні закупівлі  через відсутність у громадах доступу до якісного інтернету, необхідного для постійного функціонування системи «ProZorro». Про це зауважив Андрій Довбенко в інтерв’ю інтернет-порталу «ЧеЛайн».

— Я на прикладі кількох населених пунктів Чернігівщини особисто переконався у відсутності там мережі Інтернет, а також браку спеціалістів, які могли б технічно вирішити це питання,- наголосив Андрій Довбенко. На його думку, саме наявність стабільного інтернет-покриття – ключова умова безперервної роботи «ProZorro».

— Сільські голови змушені користуватися мережею у сусідніх населених пунктах. Це – ненадійно, незручно і загалом неприпустимо для європейської країни. Адже існує ризик зриву стратегічних закупівель напередодні осінньо-зимового сезону. Ідеться, зокрема, про постачання вугілля для шкіл, дитячих садків, ФАПів, лікарень, — наголосив Андрій Довбенко.

Також він підкреслив, що в імовірному зриві «ProZorro» зацікавленні чиновники держадміністрацій, задіяні у корупційних закупівельних схемах.

— Уряд має діяти на упередження ризиків і максимально швидко доручити обласним і районним адміністраціями терміново вирішити порушену проблему,- наголосив Андрій Довбенко.

Ще статті по темі

Back to top button