Економіка

Безробітний тимчасово може стати помічником шерифа

Державна служба зайнятості поповнила перелік тимчасових оплачуваних громадських робіт.

Тепер безробітні можуть стати помічниками дільничних інспекторів поліції, так званих шерифів.

Про це ЧEline повідомили представники Чернігівського обласного центру зайнятості.

Таку роботу в службі зайнятості пропонують насамперед демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО, адже вони мають за плечима неабиякий досвід охорони громадського порядку.

Перші помічники з’явилися в дільничних інспекторів Чернігівського та Борзнянського районів. Їм довелося не лише стежити за громадським порядком, а й проводити профілактичну роботу серед населення.

У службі зайнятості переконані, що cпілкування в соціумі, відчуття потрібності, відповідальності – найкраща реабілітація для учасників бойових дій. Це допоможе подолати стрес, депресію, позбутися негативу, а також додасть впевненості та оптимізму.

Загалом же протягом півріччя до громадських та інших робіт тимчасового характеру в області залучено понад 4 тисячі безробітних.

Традиційно переважна більшість безробітних працювала на громадських роботах із благоустрою населених пунктів, завдяки яким в області ліквідовано 640 несанкціонованих сміттєзвалищ, впорядковано 363 кладовища, висаджено майже 2 тисячі дерев.

На вимогу часу з’являються нові види громадських робіт. Так, з минулого року безробітні тимчасово працюють в органах соціального захисту, допомагаючи громадянам оформити житлові субсидії, а фахівцям – опрацювати відповідну документацію. Протягом півріччя до таких робіт в області залучено більше сотні безробітних.

Крім того, протягом півріччя 1,4 тисячі безробітних залучено до тимчасових робіт у сільському та лісовому господарствах, переробній промисловості тощо. Зокрема, силами безробітних у Ріпкинському, Семенівському та Борзнянському лісництвах висаджено понад 400 тисяч дерев.

Ще статті по темі

Back to top button