Економіка

Більше шести тисяч жителів Чернігівщини – мільярдери

Протягом 2022 року на Чернігівщині податкові декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік подали 6583 громадянина, які задекларували понад 2 млрд грн доходів. Із загальної кількості декларантів 2542 громадянина, які обов’язково повинні задекларувати доходи. Вони самостійно визначили до сплати в бюджет понад 29,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 5,2 млн грн військового збору.

Інші 4041 громадянин подали податкові декларації з метою одержання податкової знижки та визначили до повернення з бюджету 13,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За результатами проведених камеральних перевірок декларацій про майновий стан і доходи з бюджету вже повернуто 2944 громадянам 9,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реалізувати чергову бізнес-ідею підприємцю з  Чернігова допоміг проєкт «єРобота»

Серед загальної кількості декларантів, які обов’язково повинні були задекларувати доходи:

  • 46 відс громадян (1167декларацій) задекларували доходи у вигляді успадкованого чи отриманого у дарунок майна, загальна сума задекларованого доходу 278,4  млн грн, самостійно визначено до сплати в бюджет 7,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,1 млн грн військового збору;
  • 17 відс громадян (432 декларації) задекларували доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, загальна сума задекларованого доходу 422,3 млн грн, самостійно визначили до сплати в бюджет 3,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн грн військового збору;
  • решта 37 відс громадян задекларували інші доходи (доходи у вигляді додаткового блага, доходи, отримані за межами України тощо).

Крім цього, серед загальної кількості поданих декларацій 99 громадян області задекларували доходи понад 1 млн грн (загальна сума доходу складає 714,5 млн грн) та самостійно визначили до сплати в бюджет 21,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3 млн грн військового збору.

Найбільша кількість осіб, які отримали доходи понад мільйон  та вже подали декларації обліковується  у м. Чернігові – 57 відс від загальної кількості (56 осіб) та у м. Прилуки – 19 відс (18 осіб).      

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button