Чернігівщина увійшла до трійки областей із найякіснішим молоком
Найбільшу частку молока екстра-ґатунку в Україні виробляють у центральних, північних і частково східних областях.
Лідери серед регіонів – Київщина, Черкащина та Чернігівщина, де частка молока екстра-ґатунку сягає, відповідно, 53%, 48,6% та 48%. На Сумщині – 31%. У решті регіонів – менше 20%.
Такі дані наводить Асоціація виробників молока, що розробила мапу якісного молока. Вона наголошує, що в Україні існує проблема з преміальною продукцією.
Водночас найкращу молочну продукцію переробляють на заводах Полтавщини – 93,3%. На Київщині – 56,6%, Вінниччині – 53,6%, Черкащині – 32,4%, Житомирщині – 23,8%, Чернігівщині – 18,1%.
«Такі ініціативи (щодо мапи якісного молока) важливі та необхідні для аналізу й розвитку галузі. Маю надію, що фермерського молока вищого ґатунку найближчим часом стане достатньо, щоб вдовольнити потреби виробників молочної продукції», — написав у Facebook міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.
Джерело: ТСН
Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.