Економіка

Чернігівські ресторани та кафе приховують заробітки

Власники ресторанного бізнесу та громадського харчування декларують мізерні доходи від свого бізнесу. Деякі суб’єкти подають дані про те, що заробили протягом місяця 1 тисячу гривень і навіть менше.

В Управлінні Державної фіскальної служби області проаналізували звітність цих підприємців за чотири місяці року і дійшли висновку, що в ресторанах і кафе проводять розрахунки без касових апаратів, а це, у свою чергу, призводить до зменшення оподатковуваних операцій. Тобто власники набивають грошима власні кишені.

Доходить до абсурду. Підприємці купують ліцензії на продаж вроздріб алкоголю та тютюну. А у податкову подають звітність, у якій просто смішні суми заробітку, що не окупають придбані ліцензії. То що, працюють зі збитками?

Усі ці факти свідчать про пряме порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», стверджують в управлінні ДФС.

Державний і місцеві бюджети недоотримують податки. Тому податківці закликають власників ресторанів і кафе проявити громадянську свідомість і відповідальність. А чи дослухаються до них?

Ще статті по темі

Один коментар

  1. О чем вы? Рестораны и кафе крышуются в Че чуть ли не самим Атрошенко! Собственники платят ему откаты и живут припеваючи. Сам так же не дурак задекларировать копейки, чтобы не платить налоги стране. Проще же все на своих оффшорных счетах держать! У них в БПП это традиция такая, даже принцип работы… (((((

Back to top button