Економіка

«Чернігівводоканал» готується до зими з трьома проблемами

Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» під час підготовки до осінньо-зимового періоду стикається з певними проблемами.

Про це під час наради у Чернігівській міськраді заявив директор підприємства Сергій Малявко.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі «Чернігівводоканал».

Перша проблема пов’язана з електронним адмініструванням ПДВ. За минулий рік із субвенції, яка надійшла як погашення різниці в тарифах, на спецрахунок не було зараховано 10,2 мільйона гривень. Таку ситуацію пояснюють програмною помилкою. Ніби гроші і є, але фактично їх немає — для вирішення проблеми Чернігівводоканал» змушений перераховувати обігові кошти підприємства.

Друга проблема: до цього часу державою не погашена різниця у тарифах. Держбюджет заборгував КП «Чернігівводоканал» понад 30 мільйонів гривень.

Третя проблема пов’язана з боргом ПАТ «Облтеплокомуненерго» на суму 4,2 мільйона за спожиту воду. Це при тому, що місячні нарахування складають близько 600 тисяч гривень.

Разом ці три проблеми витікають у велику проблему на майже 45 мільйонів.

Без урахування субсидій щомісяця на підприємство надходить 9-10 мільйонів гривень. Наступного року КП «Чернігівводоканал» має гасити чергову частину кредиту Світового банку. Так от, сума до погашення складає 39 мільйонів гривень. Цього року – 38 мільйонів.

Тобто, вирішивши три вищезазначені фінансові питання, підприємство мало б змогу виконувати як планові, так і аварійні роботи, а також свої інвестиційні зобов’язання, направлені на покращення водопровідної та каналізаційної мереж міста.

Сергій Малявко запевняє, що попри всі проблеми підготовка до зимового періоду експлуатації водопровідних і каналізаційних мереж буде виконана якісно і в терміни, встановлені графіком. Підприємство ввійде в зиму зі 100% готовністю до виконання поставлених перед ним завдань.

Ще статті по темі

Back to top button