Економіка

На Чернігівщині скоро запрацює перша промислова сонячна електростанція

У селі Малинівка Чернігівського району монтується перша на Чернігівщині промислова сонячна електростанція загальною потужністю 1,2 МВт. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Сонячну електростанцію ми будуємо у дві черги. Першу, потужністю 600 кВТ, плануємо ввести в дію до травня поточного року, другу такої ж потужності – трохи пізніше», — сказав підприємець Ігор Ніколаєнко.

Підприємець розповів, що під будівництво СЕС орендував у Малинівці 2 га землі. Обніс її парканом і ще торік розпочав роботи з монтажу панелей китайського виробництва. Всього для отримання 1,2 МВт електроенергії їх знадобиться близько 5 тисяч штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобиль знов вироблятиме електроенергію

Вироблена електроенергія продаватиметься за «зеленим» тарифом державі. Для обслуговування СЕС достатньо буде 4 працівників.

У 2018 році в Чернігівській області суттєво зросли темпи переходу приватних господарств на виробництво «сонячної» електроенергії та продажу її за «зеленим» тарифом. Станом на 1.08.2018 р. в приватному секторі налічувалось 68 сонячних електростанцій. Промислових СЕС досі не було.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button