Економіка

Держава сплатить до 70% вартості шкільних автобусів для сільських шкіл

Уряд підтримав ініціативу Міністерства освіти і науки України щодо збільшення долі державного співфінансування в цьогорічній закупівлі шкільних автобусів для сільських територій.

Пропорція співфінансування 50% на 50% змінена на 70% на 30% для тих місцевих громад, що не мають відповідних надходжень до місцевих бюджетів.

Про це ЧEline повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Із запровадженням нового розподілу, органи місцевого самоврядування мають півтора місяці для того, щоб оголосити тендери на закупівлю автобусів.

«Якщо ж органи місцевого самоврядування будуть зволікати із закупівлею шкільних автобусів, які потрібні учням до початку навчального року – їхні кошти будуть перерозподілені на користь тих органів місцевого самоврядування, які готові закуповувати автобуси і витрачати на це кошти із власних бюджетів» – зауважила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Довідка:

На сьогодні, за інформацією виробників, вартість автобусів на 31 посадочне місце (28 дітей + 3 супроводжуючі особи), які відповідають екологічним нормам Євро-4 та Євро-5, варіюється від 1,4 млн. грн. до 1,6 млн. грн. Загалом на придбання шкільних автобусів у держбюджеті на 2016 рік  закладено 600 млн. грн.

Ще статті по темі

Back to top button