Економіка

Деталі американського ракетоносія виготовили на чернігівських підприємствах

Чернігівські підприємства «ЧЕЗАРА» та «РАПІД» долучились до створення американського ракетоносія Antares OA5.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Деталі, виготовлені на цих підприємствах, використані «Південним машинобудівним заводом ім. О. М. Макарова» в основній конструкції першого ступеня Antares, розробленій Конструкторським бюро «Південне». Головним же розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США).

Посол України в США Валерій Чалий, перебуваючи на космодромі на острові Воллопс, підкреслив, що співробітництво між США і Україною у сфері космосу поглиблюється, і це факт.

За його словами, для того, щоб просуватися на цьому напрямі, Україні потрібно не тільки забезпечити політичну частину, яка фактично вже зроблена, але й передбачити відповідне фінансування та налагодити виробництво.

Прем’єр – міністр України Володимир Гройсман також привітав українських ракетобудівників з вдалим стартом ракетоносія.

Довідка

Ракетоносій Antares OA5 із вантажним кораблем Sygnus на борту здійснив успішний старт із Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс, штат Вірджинія.

Ракетоносій доставить на Міжнародну космічну станцію 2,4 тони корисного вантажу, який містить провізію для екіпажу, обладнання для МКС, а також для проведення наукових досліджень на орбіті.

Ще статті по темі

Back to top button