«Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)

  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)
  • «Гарячі» ніжинські огірочки: на заводі консервують у дві зміни (Фото)

«Спекотний» сезон розпочався на Ніжинському консервному заводі.

Вже близько двох тижнів кипить робота у виробничих цехах підприємства, куди щоденно надходить на переробку сировина для приготування кабачкової ікри, маринованих огірків та салатів.

Із середини липня ніжинці переробляють соковитий урожай: у розпалі сезон консервації. У цехах людно, бо в цей період кількість працівників збільшується удвічі. Потужності підприємства завантажені максимально.

– Сировина потупає безперебійно, цілодобово, – запевняє начальник виробництва Віталій Шилак, – трудимось у дві зміни. Кожна лінія жодної хвилини не простоює. Шість днів на тиждень виробництво кипить, у розпалі. Людей зараз, скажемо так, «пікова» кількість. Запущено одночасно дві лінії – виробництво ікри кабачкової і виробництво огірків. Паралельно з цим ще працює і салатний цех.

Варто зазначити, що виробництво на Ніжинському консервному заводі, що входить до групи компаній Fozzy Group, сертифіковане, більшість ліній – автоматизовані, обладнання – зарубіжного виробництва. До початку сезону вдалося частково оновити виробничі приміщення, зокрема цех з випуску кабачкової ікри.

Місцеві фахівці гарантують: якісні параметри сировини і готової продукції повністю відповідають стандартам якості і безпечності для харчової продукції. До речі, значну кількість овочів ніжинці вирощують на власних землях.

– Наші клієнти проводять постійно аудит постачальників згідно з вимогами по безпечності продукції. У підсумку підприємствам виставляється певна кількість балів, оцінка, – говорить начальник служби якості підприємства Світлана Лемешко, – і ми раді, що за цим рейтингом перевага надається саме нашому заводу.

Відтак продукція підприємства нині постачається до 17-и країн світу, в тому числі і європейських, як-то Норвегія, Німеччина, Швеція, Австрія. Смакують ніжинські закуски і американцям та ізраїльтянам.

Щоправда, в далекому і близькому зарубіжжі їм надають перевагу представники українських діаспор, які ще з давніх часів пам»ятають смак запашних і хрумких ніжинських огірочків чи неперевершеної кабачкової ікри. В цілому протягом року завод випускає понад 7 мільйонів банок різноманітної консервації.

– Нині маємо в переліку 26 видів консервації, працюємо переважно за попередніми контрактами, – зазначає технічний директор підприємства Микола Бережко, – на жаль, через відомі усім причини ми повістю пішли з російського ринку. А він у нас становив свого часу 50 відсотків від загальних обсягів виробництва. Шукаємо партнерів в інших країнах.

Освоюють на підприємстві і нові види продукції, орієнтованої переважно на вітчизняного споживача.

– Зараз ми спеціалізуємось і на соліннях, – ділиться напрацюваннями Микола Бережко, – це й томати, й огірки, і капуста у пластиковій тарі. Також виготовляємо моркву по-корейськи і морську капусту. А останнім часом почали випускати ще й свіжі овочі у вакуумній упаковці.

За словами директора, це також дозволяє заробляти додаткові кошти. Хоча ставку підприємство, звісно, робить на консервацію. У такому напруженому режимі, як нині, завод працюватиме до середини жовтня.

Але на цьому виробничий процес не припиниться. Протягом зими і весни аж до настання наступного «гарячого» сезону ніжинські переробники виготовлятимуть овочеві салати.

загрузка...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register