Економіка

На Чернігівщині офіційно 42 мільйонери, – ДФС

За інформацією управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області близько 14 тисяч громадян області задекларували доходи, отримані протягом 2017 року.

Загальна сума задекларованих доходів становить понад 1 млрд грн. Громадянами при заповненні декларацій самостійно визначено до сплати в бюджет 14,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб і 2,8 млн грн військового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня зарплата сіверян за місяць збільшилася на 3,7%

Серед загальної кількості громадян, які подали декларації, у 2017 році доходи понад 1 млн грн отримали 42 громадянина області. Такими декларантами відображено майже 305 млн грн доходів та визначено до сплати в бюджет понад 1 млн грн податку на доходи фізичних осіб і 124 тис. грн військового збору. Порівняно з минулим роком, кількість мільйонерів в області збільшилась.

Серед задекларованих доходів найбільшу частку становлять доходи, отримані у вигляді спадщини чи подарунків, від продажу майна, а також іноземні та інвестиційні доходи.

Крім того, 2800 громадян області скористалися правом на податкову знижку. Переважна більшість декларантів заявили про повернення сплачених сум на користь навчальних закладів. Загальна сума податку, що підлягає поверненню з бюджету, налічує приблизно 5 млн грн.

Джерело: відділ організації роботи ГУ ДФС

у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button