Економіка

Платниками Чернігівщини сплачено майже 34 млн грн екологічного податку

Добровільне декларування та сплата екологічного податку є запорукою проведення заходів захисту довкілля, — наголошують фахівці управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Протягом 7 місяців до зведеного бюджету області надійшло 33,7 млн грн екологічного податку, що майже на 15 відс. (4,3 млн грн) перевищує показник минулого року.

За викиди в повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення сплачено 13,7 млн грн, за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти сплачено 1,1 млн грн, за розміщення відходів у спеціально відведених місцях – 8,9 млн грн. та за викиди у повітря двоокису вуглецю – 10 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинський школяр, який написав ЗНО з хімії на 200 балів, отримав грошову винагороду

Відповідно до Бюджетного кодексу України сплачені кошти розподілено до Державного бюджету у сумі 20,6 млн грн та до бюджетів територіальних громад – 13,1 млн гривень.

Рівень добровільної сплати екологічного податку складає понад 99 відс. загальної суми, за рахунок контрольно-перевірочної роботи та погашення податкового боргу надійшло 315,5 тис гривень.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button