Економіка

Україна експортує найбільше товарів до Нідерландів, Італії, Румунії

У 2017 р. одне з провідних місць в інвестуванні економіки Чернігівщини належить 18 країнам Європейського Союзу. Майже кожна друга країна-інвестор є країною ЄС. На кінець 2017 р. в економіку області цими країнами вкладено 408 млн дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу).

Про це ЧЕline повідомили в ГУ статистики в Чернігівській області.

Головними інвесторами виступають нерезиденти Великої Британії, Польщі, Кіпру.

Найбільш інвестиційно привабливою для іноземних інвесторів є переробна промисловість.

У 2017 р. до країн Європейського Союзу спрямовано 36% експорту всіх товарів. Імпорт із цих країн становив майже 40% від загального обсягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівців найпопулярніші фармацевтичні товари

Зовнішньоторговельні операції здійснювалися з усіма країнами Євросоюзу. Найбільш активні стосунки в експорті підтримувалися з Нідерландами, Італією, Румунією (загалом майже половина обсягу), в імпорті – з Німеччиною, Італією, Польщею (53% обсягу).

У товарній структурі експорту 56% становили поставки зернових культур та насіння і плодів олійних рослин, понад чверть – взуття, текстильних матеріалів і текстильних виробів, машин, обладнання та механізмів. В імпорті переважали надходження продукції хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості, текстильних матеріалів і текстильних виробів, полімерних матеріалів, пластмас і виробів із них, паперу та картону, готових харчових продуктів.

Ще статті по темі

Back to top button